Sfinții Apostoli Petru și Pavel sărbătoriți în municipiul Râmnicu Vâlcea

În ziua sărbătoririi de către Biserica Ortodoxă a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, astăzi, 29 iunie 2011, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea, după cum a precizat arhidiaconul Ioan Liviu Găman.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a elogiat personalitatea, viața și activitatea misionară a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, îndemnându-i pe credincioși să le urmeze exemplul în fapte de credință și milostenie.

La final, Preasfinția Sa a împărtășit bucuria simțită la sărbătorirea a două decenii de la punerea pietrei de temelie a acestui sfânt locaș: „Este un îndoit moment de sărbătoare, în primul rând pentru că parohia își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și pentru faptul că se împlinesc douăzeci de ani de la punerea pietrei de temelie a acestei Sfinte Biserici. Sunt bucuros, că la douăzeci de ani de când s-a pus prima piatră la acest sfânt locaș sunt și eu prezent, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și prin rugăciunile Sfinților Apostoli, împreună cu cei care s-au ostenit, cu ctitorii locașului acestuia, părinți și credincioși, care au zidit o frumoasă biserică spre cinstea și slava Sfintei Treimi și a Sfinților Apostoli Petru și Pavel”.

La Sfânta Liturghie a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, l-a felicitat pe părintele paroh Ioan Bănuță pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în parohie de-a lungul celor două decenii și a rostit un scurt cuvânt de învățătură.

La această mare sărbătoare creștinească au mai luat parte oficialități locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din oraș și din împrejurimi.

Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost construită cu binecuvântarea PS Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului, la inițiativa și cu osteneala preotului paroh Ion Bănuță și cu sprijinul enoriașilor, între anii 1990 și 2002. La data de 29 iunie 2002 a fost târnosită de către PS Gherasim, astăzi, Arhiepiscopul Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente