Sfinții Apostoli Petru și Pavel, patronii penitenciarelor, sărbătoriți și la Oradea

Persoanele private de libertate din Peniteciarul Oradea au îmbrăcat straie de sărbătoare cu ocazia prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, patronii penitenciarelor.

În ajunul praznicului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, părintele capelan Dan Lele, a organizat, și în acest an, concursul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii penitenciarelor”. Concursul, devenit deja tradiție, a fost organizat de către Servicul de Educație și Capelă din cadrul Penitenciarului Oradea, după cum ne-a precizat Pr. Silviu DOBAI.

La întrecerea care s-a desfășurat în clubul penitenciarului, au participat 55 de persoane private de libertate de la toate secțiile de deținere.

Concurenții au fost recompensați din partea instituției cu suplimentarea dreptului la vizită, iar de la părintele Dan Lele au primit obiecte și materiale cu caracter religios.

Vineri, 29 iunie 2012, cu începere de la ora 10 a fost săvârșită Sfânta Liturghie, iar apoi a fost oficiată Taina Sfântului Maslu într-un sobor de preoți și diaconi.

Prezent la manifestare, pr. Antim Oprea, consilier administrativ al Episcopiei Oradiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie, pentru cei aflați la Penitenciarul Oradea. Acesta a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel care sunt ocrotitorii tuturor capelelor de penitenciar din țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente