Sfintele moaște au fost introduse în Catedrala Patriarhală

Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și ale Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena au fost introduse, astăzi, 30 octombrie 2012, la orele 14:00 în Catedrala Patriarhală. Cu această ocazie, Părintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Acatistul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, al Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena și al Sfântului Nectarie din Eghina.

Aceste sfinte moaște s-au aflat spre închinare în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei, credincioșii putându-se închina în continuare în Catedrala Patriarhală.

Sfintele Moaște au fost scoase spre închinare, în perioada 24-30 octombrie, cu ocazia hramului Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, împreună cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, aduse de o delegație a Bisericii Greciei condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Efrem de Ydra, Eghina, Spetses și Kounoupitsa. În această dimineață delegația din Mitropolia de Eghina s-a întors în Grecia.

Întrucât peste 2 000 de pelerini se aflau încă pe Dealul Patriarhiei, în baldachinul de pe Colina Bucuriei, lângă raclele cu moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou și Sfinților Împărați Constantin și Elena, a fost adusă racla cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, de la Mănăstirea Radu Vodă din București, care a fost și ea introdusă în Catedrala Patriarhală, la orele 14:00, împreună cu raclele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…