Sfintele moaște ale Sfinților Epictet și Astion, în Arhiepiscopia Alba Iuliei

La cererea IPS Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia, și cu binecuvântarea PS Visarion, Episcopul Tulcii, în perioada 18 – 24 octombrie a.c., sfintele moaște ale martirilor Epictet preotul și Astion monahul de la Halmyris, vor fi purtate într-un pelerinaj în cuprinsul Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Pelerinajul se va opri la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia de ziua sfinților martiri ardeleni – Visarion, Sofronie, Oprea, Moise Măcinic și Ioan din Galeș (21 octombrie a.c.) și cu prilejul festivităților organizate cu această ocazie de Arhiepiscopia Alba Iuliei, informează Episcopia Tulcii.

Sfintele Moaște vor fi duse spre venerarea credincioșilor și în alte locuri din Eparhie: Târgu Mureș, Mănăstirea Recea, Târnăveni, Luduș, Aiud, Sebeș Alba, Blaj, Mănăstirea Râmeț și Sighișoara. Pe parcursul pelerinajului, Moaștele Sf. Epictet și Astion vor fi însoțite de o delegație de ieromonahi de la Episcopia Tulcii.

PS Visarion, Episcopul Tulcii, va participa în data de 21 octombrie la Sfânta Liturghie oficiată solemn în Catedrala din Alba-Iulia.

Sfintele Moaște ale celor mai vechi mucenici cunoscuți în România, martirizați în anul 290 d.H. în cetatea Halmyris din Sciția Mică, se află din anul 2008 la Mănăstirea cu același nume, ridicată pe locul pătimirii lor.

Comentarii Facebook


Știri recente