Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, în nordul țării

Sâmbătă, 18 octombrie a.c., la Mănăstirea ,,Sfânta Treime’ din Borșa Maramureșului se vor aduce Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Cu binecuvântarea Preasfințitului Justinian Chira – Episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, s-a primit aprobarea Înaltpreasfințitului Teodosie al Tomisului de a fi aduse raclele cu Sfintele Moaște ale Sf. Apostol Andrei, de la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei-Constanța, și cu Sfintele Moaște ale Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, pentru perioada 18 – 26 octombrie 2008.

Sfântul Andrei a fost cel dintâi chemat apostol al Mântuitorului iar după Pogorârea Sfântului Duh a propovăduit în sud-estul Traciei și în Dobrogea. Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon este cunoscut prin sfințenia lui dobândită încă din copilărie pe când era ucenicul Preotului Ermolae. Este pomenit, îndeosebi, la slujba Sfântului Maslu fiind recunoscut ca un sfânt făcător de minuni și prin rugăciunile lui mijlocește sănătate și dă tămăduire trupească și sufletească.

Sfintele Moaște vor poposi la Mănăstirea Prislop pentru opt zile, timp în care se vor săvârși slujbe speciale și Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente