Sfinte Moaște la Catedrala din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit la data de 19 martie 2012 în Catedrala Episcopală ‘Sf. Ier. Nicolae’ slujba Vecerniei în cadrul căreia a fost scoasă spre închinare racla cu fragmente din moaștele Sf. Părinți uciși în Mănăstirea Sf. Sava, după cum ne informează Alexandru Chituță. La slujbă au participat numeroși credincioși care s-au închinat sfintelor moaște.

Păgânii etiopieni au atacat Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit în secolul al VIII-lea, crezând că mănăstirea adăpostește multe bogății. Pentru că nu au găsit bunuri materiale, aceștia au decis să îi treacă prin ascuțișul sabiei pe viețuitorii de acolo.

Monahii, sfătuiți de Starețul Toma, au zis: ‘Noi din lume am fugit în această pustie pentru dragostea lui Hristos, și prearușinos lucru ar fi să fugim din pustie de frica oamenilor. De ar fi să fim cu toții junghiați aici, junghiați vom fi pentru dragostea noastră pentru Hristos pentru Care am și venit să locuim aici.’ Astfel, pe unii dintre ei arabii i-au ucis cu săgeți, iar pe alții i-au închis de vii în peștera Sfântului Sava. La ușa peșterii au pus apoi foc, astfel încât monahii dinăuntru au murit cu toții sufocați de fum. Așa și-au dat sfintele lor suflete mucenicii lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente