Sfinte Moaște aduse spre închinare la Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani

„Izvorul Tămăduirii” a fost sărbătorit încă de astăzi, 8 aprilie, în Botoșani, unde moaștele a 15 sfinți au ajuns la Biserica cu acest hram din municipiu. Racla a fost adusă aici de la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Credincioșii botoșăneni se vor putea închina sfintelor moaște până pe 12 aprilie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ion Alupoaiei, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani: „Moaștele au fost aduse în seara aceasta înaintea Litiei la ora 17:20 când un sobor de preoți au întâmpinat sfintele moaște. Le-am așezat într-un loc cuviincios pe o scenă amenajată spre închinarea credincioșilor și în continuare s-a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie. În fiecare zi atât timp cât stau sfintele moaște vom săvârși Utrenie și Sfânta Liturghie”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…