Sfântul Voievod Ștefan cel Mare sărbătorit la Mănăstirea Dobrești

Mănăstirea Dobrești, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, și-a sărbătorit, astăzi, 2 iulie 2012, unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de la mai multe mănăstiri și parohii timișene, informează site-ul mitropolia-banatului.ro.

La slujbă au participat credincioși din Dobrești și de la parohiile învecinate, precum și reprezentanți ai Asociației Moldovenilor din Banat „Sfântul Ștefan cel Mare”. Răspunsurile liturgice au fost date de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români – filiala Lugoj.

În finalul slujbei, Preasfinția sa a transmis obștii monahale, conduse de protos. Matei Buliga și credincioșilor prezenți, binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

Așezământul monahal din Dobrești, comuna Bara, a fost înființat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și la inițiativa și stăruința Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănățene, care a achiziționat câteva grădini și o casă în sat, unde actualmente locuiește obștea monahilor până la finalizarea lucrărilor de construcție.

De la sfințirea locului pe care se construiește mănăstirea și așezarea pietrei de temelie a sfântului lăcaș, ce au avut loc la data de 23 octombrie 2005, lucrările de construcție desfășurate la noua vatră monahală bănățeană au avansat încurajator. Astfel, în prezent, sunt demarate lucrări, atât la viitorul lăcaș de cult, cât și la noul corp de chilii destinat obștii monahale și pelerinilor.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Mănăstirea Dobrești are ca ocrotitori pe ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ și ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…