Sfântul Voievod Ștefan cel Mare sărbătorit de mii de creștini la Mănăstirea Putna

Peste 6 000 mii de credincioși au participat astăzi, 2 iulie, la manifestările religioase organizate la Mănăstirea Putna, cu prilejul sărbătorii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul așezământului monahal. Sărbătoarea a început de dimineață, cu oficierea sfintelor slujbe și a continuat cu depunerii de flori la mormântul Sfântului Voievod.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna: „Au participat mii de credincioși care au venit și și-au plecat genunchii în fața mormântului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, apoi, chiar dacă Dumnezeu e binecuvântat această zi cu o ploaie mai răcoroasă, credincioșii au stat cu frică de Dumnezeu și cu luare aminte în incita mănăstirii, să asculte slujba și rugându-se Sfântului Voievod Ștefan împreună cu clericii adunați. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de către ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, al Sucevei și Rădăuților. La sfârșitul Sfintei Liturghii, a urmat un moment festiv deosebit. Autoritățile locale, de la Suceava, cât și cele din Putna s-au întrecut în a-și aduce omagiul lor Slăvitului Voievod Ștefan și au depus coroane de flori la mormântul sfântului, în cântecul fanfarei Poliției frontierei de la Rădăuți, iar Jandarmeria Română a dat onorul militar și au defilat în jurul mărețului monument”.

Anul acesta s-au împlinit 507 ani de trecerea la cele veșnice și 554 de ani de la înscăunarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ca domn al Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente