Sfântul Voievod Ștefan cel Mare prăznuit la Mănăstirea Dobrești

În data de 2 iulie, Mănăstirea Dobrești, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, și-a sărbătorit unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al eparhiei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, de la mai multe mănăstiri și parohii timișene, după cum ne-a menționat George Giurgiu.

La slujbă au participat credincioși din Dobrești și de la parohiile învecinate, precum și reprezentanți ai Asociației Moldovenilor din Banat ” Sfântul Ștefan cel Mare”. Răspunsurile liturgice au fost date de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români – filiala Lugoj, condusă de Alina Bogoevici.

În finalul slujbei, Preasfinția sa a transmis obștii monahale, conduse de protos. Matei Buliga și credincioșilor prezenți, binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul României și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

Așezământul monahal din Dobrești, comuna Bara, a fost înființat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și la inițiativa și stăruința Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănățene, care a achiziționat câteva grădini și o casă în sat, unde actualmente locuiește obștea monahilor până la finalizarea lucrărilor de construcție.

De la sfințirea locului pe care se construiește mănăstirea și așezarea pietrei de temelie a sfântului lăcaș, ce au avut loc la data de 23 octombrie 2005, lucrările de construcție desfășurate la noua vatră monahală bănățeană au avansat încurajator. Astfel, în prezent, sunt demarate lucrări, atât la viitorul lăcaș de cult, cât și la noul corp de chilii destinat obștii monahale și pelerinilor.

Din încredințarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Mănăstirea Dobrești are ca ocrotitori pe ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ și ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…