Sfântul Voievod Neagoe Basarab – ocrotitorul Bisericii „Sfântul Silvestru”, din Capitală

Unul dintre cele mai cunoscute lăcașuri de cult din Capitală, Biserica Sfântul Silvestru, și-a sărbătorit astăzi, 26 septembrie, ocrotitorul, pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată aici de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a elogiat personalitatea Sfântului Voievod: „Sfântul Neagoe Basarab a fost canonizat de către Biserica noastră la aproape 500 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. O parte din motivele pe care le-a avut în atenție Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române le-ați ascultat tocmai în cântarea troparului, cântare care îl numește pe Sfântul Neagoe Basarab „ctitor de lăcașuri sfinte”, „prieten al Sfinților Părinți” și „făcător de pace”. Sunt o parte din multele virtuți profund creștinești care au marcat viața acestui important voievod al Țării Românești”.

Pr. Alexandru Gherasim, Parohul Bisericii „Sf. Silvestru”, București, a arătat că este a doua oară când este prăznuit acest hram, prima oară fiind serbat în anul 2009.

Cele două turnuri cu tambur răsucit ale Bisericii „Sfântul Silvestru” amintesc de turlele Mănăstirii Curtea de Argeș, cunoscuta ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe. La final a fost oficiat un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente