Sfântul Voievod Neagoe Basarab, ocrotitor al diplomației bisericești

La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința Permanenței Consiliului Național Bisericesc din data de 25 august 2011 s-a hotărât ca sectoarele Relații bisericești și interreligioase, Comunități externe și Biroul de protocol ale Patriarhiei Române să primească drept ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab, prăznuit în ziua de 26 septembrie a fiecărui an, informează „Ziarul Lumina”.

Aceste sectoare, aflate în coordonarea părintelui consilier patriarhal Michael Tița, se îngrijesc de relațiile Patriarhiei Române cu alte Biserici Ortodoxe surori, organizând vizite de întâistătători sau ierarhi și de delegații, în România, cât și în afara țării. De asemenea, sectoarele respective se ocupă de relațiile cu alte confesiuni creștine, cu organizațiile creștine internaționale și cu alte religii, având în grijă și comunitățile ortodoxe românești din afara granițelor, organizate în episcopii și parohii.

La rândul său, Biroul de protocol se ocupă de organizarea primirilor, a audiențelor și a întâlnirilor la Patriarhia Română cu personalități politice, șefi de stat și de guvern, miniștri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, menținând legătura cu ambasadele acreditate la București, ministere și instituții de stat din țară.

Acest popas festiv este pentru angajații sectoarelor nu doar o zi de sărbătoare a ocrotitorului ceresc, ci și o ocazie de evaluare a activităților desfășurate până acum, în perspectiva unei mai eficiente lucrări viitoare în domeniul relațiilor externe bisericești ale Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente