Sfântul Teodor Stratilat cinstit în Capitală

La 8 februarie Biserica Ortodoxă cinstește pe Sf. Mc. Teodor Stratilat. În această zi, paraclisul bisericii Parohiei ‘Sfânta Fecioară Maria’ din Protoieria III Capitală își cinstește ocrotitorul. Prăznuirea ocrotitorului, Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat, este prilej de bucurie, întrucât săptămâna trecută au fost terminate lucrările de pictură.

În doar trei ani, la intersecția Căii Dudești cu strada Stan Județu din Capitală, s-a ridicat Biserica ‘Sfânta Fecioară Maria’. Lăcașul de cult este pe două niveluri, demisolul care servește pentru slujbele religioase, închinat Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, și biserica mare, închinată Nașterii Maicii Domnului. Săptămâna trecută s-au încheiat lucrările de pictură în tehnica ‘al secco’ la Paraclisul ‘Sfântul Mare Mucenic Teodor’, adică pictură murală cu caracter monumental care se execută pe tencuială uscată. De asemenea, s-au terminat și lucrările de tencuire a pereților bisericii mari pentru realizarea picturii în tehnica fresco, informează Ziarul Lumina.

Fiind hram, se va face mângâiere la săraci după venitul bisericii. Astfel, părintele paroh Țeugea a precizat că fiecare credincios va primi câte un pachet ‘spre folosul trupului și al sufletului și pentru ca oamenii să înțeleagă că Biserica este alături de ei oricând’.

Programul liturgic a început de aseară cu săvârșirea Vecerniei și a slujbei Acatistului Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, săvârșită în sobor de preoți, de la parohiile învecinate, iar astăzi, Sfânta Liturghie, de asemenea în sobor de preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente