Sfântul Spiridon sărbătorit la Schitul Petroșnița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat duminică, 11 decembrie 2011, în mijlocul obștii monahale a Schitului Petroșnița. Cu acest prilej, a oficiat Sfânta Liturghie, la care au participat numeroși credincioși și credincioase din localitatea Petroșnița, precum și din împrejurimi, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

„Anul trecut, într-o sâmbătă, tot în 11 decembrie, am binecuvântat această biserică și am slujit aici Sfânta Liturghie. Am fost aici tot la pomenirea Sfinților Cuvioși Stâlpnici Daniil și Luca și cu o zi înainte de sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni, sfânt care de anul trecut ocrotește acest schit. Astfel, ziua de 12 decembrie a devenit al doilea hram al Schitului Petroșnița, după Înălțarea Sfintei Cruci. Suntem aici ca să sărbătorim cel de-al doilea hram al acestui așezământ monahal, dar și pentru a ne întâlni în rugăciune și comuniune euharistică, bucurându-ne de prezența voastră. Ne bucurăm că astăzi ați venit în număr atât de mare, sfidând vremea de afară, pe această înălțime de lângă satul Petroșnița, unde în urmă cu șase ani au început lucrările la acest așezământ monahal’, a spus PS Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Alin Simeria, care urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Ruschița din Protopopiatul Caransebeș. Schitul Petroșnița cu hramurile ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ și ‘Sfântul Ierarh Spiridon’ a fost înființat în anul 2005. La 11 decembrie 2010, biserica schitului a fost binecuvântată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului. În prezent, biserica așezământului monahal se află în plin proces de înfrumusețare prin realizarea picturii.

Comentarii Facebook


Știri recente