Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si-a manifestat in continuare ingrijorarea fata de legalizarea prostitutiei

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si-a manifestat ingrijorarea fata de pericolul legalizarii prostitutiei si a reiterat apelul adresat in acest sens Parlamentului Romaniei de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist in martie 2002, cu scopul constientizarii gravelor consecinte morale, sociale si medicale ale unui demers legislativ de acest gen.

In continuare anexam Scrisoarea deschisa a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane adresata Parlamentului Romaniei cu referire la pericolul legalizarii prostitutiei in anul 2002:

Domnilor Presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor,

Doamnelor si Domnilor Senatori si Deputati,

Sfantul Sinod, for reprezentativ pentru credinta si vointa a milioane de credinciosi ai Bisericii Ortodoxe Romane, este chemat sa-si exercite in societatea romaneasca, ai carei membri sunt in majoritate credinciosi ortodocsi romani, responsabilitatea de a apara si promova valorile morale si spirituale ale poporului roman.

Pe fondul tot mai evident al inscrierii unor cercuri influente din tara noastra in aria unor conceptii fara legatura cu traditia crestina, cu moravurile poporului nostru si cu demnitatea fiintei umane, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane constata cu ingrijorare reluarea discutiilor oficiale si publice privind legalizarea prostitutiei.

din perspectiva Bisericii lui Hristos, o asemenea masura legislativa nu are doar unm caracter anti-crestin, ci si unul antiuman prin transformarea unor persoane in obiecte de satisfacere a plecerilor.

Prostitutia este o realitate cumplita, un flagel social mostenit de lumea moderna din cea mai neagra antichitate, din societatea intemeiata pe sclavie, pe dispretul si abuzul fata de fiinta umana.

Departe de a contribui la sanatatea populatiei, legiferarea prostitutiei favorizeaza, intr-o forma mai subtila, dar nu mai putin daunatoare, proliferarea diferitelor boli, in special SIDA. acolo unde prostitutia imbraca haina respectabila a legalitatii, infractionalitatea creste, prostitutia ilegala nu dispare, iar persoanelor, in special femei, prinse in drama bordelurilor, li se afecteaza iremediabil sanatatea sufleteasca si fizica.

Mai presus de toate, ierarhii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane manifesta ingrijorare fata de pericolul legalizarii prostitutiei, prin care se submineaza unitatea si demnitatea familiei, ca temei principal al societatii.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cheama membrii Parlamentului Romaniei sa nu uite ca sunt exponentii vointei alegatorilor care, in marea lor majoritate, se declara impotriva legalizarii prostitutiei.

Dezaproband hotarat acest proiect legislativ ca fiind antiuman, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cheama intreaga societate romaneasca la apararea demnitatii fiecarei fiinte umanesi la salvarea tinerelor si tinerilor care practica prostitutia. In acest sens, sunt necesare programe sociale adecvate, care pot fi sustinute si de Biserica.

Presedintele Sfantului Sinod

Prea Fericitul Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente