Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si-a continuat aseara lucrarile

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, intrunit ieri la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, s-a intalnit ieri dupa-amiaza cu Prea Fericitul Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si al Intregii Albanii, aflat in vizita in Romania la invitatia Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Romaniei. ‘In spatiul ortodox, prezenta romaneasca este lucida si creatoare, Biserica Ortodoxa Romana avand un rol cu totul aparte in unitatea lumii crestine.’, a declarat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Albaniei in mesajul adresat membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Pe ordinea de zi a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-au aflat problemele ridicate de Proiectul Exploatarii Aurifere Rosia Montana Gold Corporation. Luand in considerare faptul ca Proiectul vizeaza stramutarea bisericilor si a cimitirelor din zona, ceea ce este inadmisibil din punct de vedere al cultului si traditiilor ortodoxe, Sfantul Sinod se pronunta impotriva Proiectului Rosia Montana.

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane au dezbatut si a VIII-a intalnire a Comisiei de Dialog Ortodox – Greco-Catolic de la Baia-Mare din septembrie 2003, precum si Proiectul de Masuri privind comemorarea in Biserica Ortodoxa Romana a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a binecredinciosului voievod Stefan cel Mare al Moldovei.

Referitor la afirmatiile facute in presa despre Mitropolia Dobrogei, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane nu a purtat discutiile referitoare la reactivarea Mitropoliei Dobrogei pentru ca nu a existat pe ordinea de zi a sedintei de ieri o solicitare in acest sens din partea Arhiepiscopiei Tomisului. Biroul de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane ne-a informat ca hotararea sinodala din martie 2003 precizeaza ca: ‘Sfantul Sinod considera incheiate discutiile referitoare la solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului privind ridicarea la rang de Mitropolie.’

Comentarii Facebook


Știri recente