Sfântul Sinod a hotărât canonizarea mitropoliților Transilvaniei Andrei Șaguna și Simion Ștefan

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 21 iulie 2011, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În deschiderea lucrărilor, după oficierea slujbei de Te Deum în Catedrala Patriarhală, ierarhii au participat la slujba de pomenire a părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, trecut la Domnul în ziua de 19 iulie 2011.

Dintre hotărârile luate menționăm:

– Sfântul Sinod a aprobat canonizarea mitropoliților Transilvaniei Andrei Șaguna (cu zi de pomenire la 30 noiembrie) și Simion Ștefan (cu zi de pomenire la 24 aprilie), ca urmare a propunerilor sinoadelor mitropolitane ale Mitropoliei Ardealului și Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

– În legătură cu răspunsul Sinodului episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma (Greco-Catolică) privind reluarea dialogului dintre cele două Biserici, Sfântul Sinod consideră că dialogul trebuie reluat fără condiții prealabile întrucât problemele invocate pot fi discutate în cadrul dialogului însuși spre a fi identificate soluții în vederea rezolvării acestor probleme. De asemenea, dialogul trebuie extins și la alte aspecte ale unei posibile cooperări practice.

Comentarii Facebook


Știri recente