Sfântul Simeon Noul Teolog serbat la Mănăstirea Cașin

Un sobor de 12 preoți a slujit astăzi, 12 martie, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite cu ocazia serbării Sfîntului Simeon Noul Teolog, patronul și ocrotitorul bisericii din Mănăstirea Cașin, singura din țară ce poartă acest hram.

În contextul serbării Anului Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor, părinții slujitori de la Cașin au oficiat apoi și Taina Sfântului Maslu pentru credincioșii prezenți, după care, un număr de 150 de persoane bolnave din zonă au primit o masă caldă din partea parohiei, după cum a precizat preotul Ioan Bârgoanu, parohul acestei biserici.

Lăcașul de cult ce se află acum la faza de pictură este construit de părintele Bârgăoanu, începând cu 21 septembrie 2001, și are ca hramuri „Buna Vestire” și „Sfântul Simeon Noul Teolog”. Așa cum a precizat sfinția sa inițiatorul acestei biserici a fost însuși Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Apropierea mea față de scrierile și învățătura Sfântului Simeon Noul Teolog a fost întărită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, profesor de Dogmatică, pe când era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, la Facultatea de Teologie «Dumitru Stăniloae». Alegerea hramului pentru biserica noastră s-a făcut sub impresia îndrumărilor și învățăturilor primite de la Preafericirea Sa, inițiatorul de drept al construirii acestui lăcaș de cult”, a explicat pr. Ioan Bârgăoanu.

Alături de alți membrii ai comunității, părintele Ioan ajută mult pe copiii de la școală și, în funcție de posibilități, se încearcă ajutarea copiilor cu probleme din familiile sărace, parohia având acum și un așezământ social-filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente