Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie cinstit la Alba Iulia

Marți, 10 februarie 2009, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Sfințitul Mucenic Haralambie. La Alba Iulia există două părticele din moaștele marelui mucenic, una la biserica cu hramul „Sfântul Mina” și alta la Biserica Memorială „Mihai Viteazul”,cu hramul „Sfânta Treime” și „Sfântul Siluan Athonitul”.

La biserica „Sfântul Mina” se va oficia mâine, 10 februarie a.c., de la ora 7:30, Sfânta Liturghie, iar cei prezenți se vor putea închina și la sfintele moaște ale Sf. Sfințit Mc. Haralambie. La Biserica Memorială „Mihai Viteazul” se va oficia luni seara, în data de 9 februarie a.c., o slujbă de Priveghere în cinstea marelui mucenic Haralambie, începând cu ora 20:00. Slujba va cuprinde Vecernia mare cu Litie, Utrenia și Sfânta Liturghie. În cadrul Laudelor de la Utrenie se va scoate spre închinare părticica din moaștele sfântului.

Trebuie amintit faptul că la Biserica „Sfântul Mina” din Alba Iulia, pe lângă părticelele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Haralambie, se mai găsesc și părticele din moaștele Sfântului Mucenic Mina și ale Sfântului Ieronim, iar la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” se mai găsesc moaștele Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, ale Sfântului Mucenic Ioan Rusul și ale Sfântului Siluan Athonitul.

Sursa: reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente