Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul sărbătorit în Episcopia Giurgiului

Biserica Schitului „Acoperământul Maicii Domnului’ și „Sf. Prooroc Ilie’ din localitatea Chiriacu, județul Giurgiu și-a sărbătorit, astăzi, 20 iulie 2012, hramul. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au avut loc numeroase manifestări religioase dedicate Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Manifestările au debutat în ziua de 19 iulie cu săvârșirea Vecerniei cu priveghere în altarul de vară al schitului și au continuat astăzi cu săvârșirea Sfintei Liturghii de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit celor prezenți, egumenul schitului, părintele Protos. Dionisie Cârjan a subliniat importanța deosebită a Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul. Cinstea extraordinară de care s-a bucurat Sfântul Ilie înaintea lui Dumnezeu, a arătat Preacuvioșia Sa, este demonstrată prin arătarea sa pe Muntele Taborului alături de Moise, atunci când Mântuitorul s-a schimbat la Față înaintea ucenicilor Lui. Pentru că Proorocul Ilie a dus o viață asemănătoare îngerilor, plină de minuni, fiind hrănit de corbi când era retras la pârâul Cherit sau de înger pe drumul spre Muntele Horeb, el seamănă cu retragerea monahilor. Ilie, ca model al monahilor, se vede și din faptul că Sfântul Ioan Botezătorul, un ascet desăvârșit, devine, după cum spune și Mântuitorul Iisus Hristos, un nou Ilie.

La aceste manifestări prilejuite de sărbătorirea celui de-al doilea ocrotitor al schitului au participat sute de credincioși din județul Giurgiu care au primit pachete și icoane cu chipul Sfântului Prooroc Ilie.

Situat în apropiere de drumul ce leagă Giurgiu de Ghimpați, lângă localitatea Chiriacu, Schitul „Acoperământul Maicii Domnului’ și „Sf. Proroc Ilie’ reprezintă un punct de reper spiritual pentru credincioșii acestor ținuturi. Sfințirea noului așezământ a avut loc în data de 20 iulie 2006, când Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii de lemn, menită să slujească drept loc de rugăciune pentru monahii viețuitori aici, precum și credincioșilor doritori de liniște duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente