Sfântul Prooroc Ilie sărbătorit la Tulcea

Credincioșii din Parohia ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din municipiul Tulcea au trăit astăzi, 20 iulie 2012, momente de bucurie prin participarea la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica închinată Sfântului Prooroc Ilie și aflată în construcție, după cum informează episcopiatulcii.ro.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Visarion a evidențiat viața și activitatea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, om al lui Dumnezeu care prin cuvânt și faptă a apărat dreapta credință și dreapta cinstire față de Dumnezeu într-o vreme tulbure și potrivnică adevărului.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși care au dat răspunsurile liturgice împreună cu strana. S-a oficiat apoi un parastas pentru ctitorii și enoriașii parohiei trecuți la cele veșnice.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă la 20 iulie 2008 de către Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, când s-a sfințit și capela de lemn în care se slujește acum. În decursul acestui an paralel cu zidirea noii biserici a fost construit și un așezământ social al parohiei.

În aceeași zi, seara, Preasfinția Sa a săvârșit slujba Acatistului Sf. Prooroc Ilie în Catedrala Episcopală.

Comentarii Facebook


Știri recente