Sfântul Prooroc Ilie sărbătorit în Episcopia Giurgiului

La Sărbătoarea Sfântului Ilie Tesviteanul ieri, 20 iulie, Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Prooroc Ilie” din localitatea Chiriacu, jud. Giurgiu și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor. Cu acest prilej, au avut loc numeroase manifestări religioase dedicate Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Manifestările au debutat în ajunul sărbătoririi sfântului când în altarul de vară al Schitului, în prezența a sute de credincioși a fost săvârșită slujba Vecerniei cu priveghere. Manifestările au continuat a doua zi cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un impresionant sobor de preoți și diaconi, informează episcopiagiurgiului.ro. Totodată, după Sfânta Liturghie au fost pregătite numeroase pachete pentru persoanele fără posibilități financiare sau cu posibilități financiare reduse prezente la aceste manifestări.

Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Proroc Ilie” fac parte dintre așezămintele monahale noi, înființate în Episcopia Giurgiului. Situată în apropiere de drumul ce leagă Giurgiu de Ghimpați, lângă localitatea Chiriacu, tânăra așezare monahală reprezintă un punct de reper spiritual pentru credincioșii acestor ținuturi.

Sfințirea noului așezământ a avut loc în data de 20 iulie 2006, când Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit slujba de târnosire a Bisericii de lemn, menită să slujească drept loc de rugăciune pentru monahii viețuitori aici, precum și credincioșilor doritori de liniște duhovnicească. Prin ostenelile Preacuviosului Părinte Stareț Dionisie Cârjan, schitul a fost înzestrat cu un corp de chilii, trapeză pentru a asigura condițiile optime de viață și rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente