Sfântul Pantelimon, cinstit în Episcopia Caransebeșului

La sărbătoarea Sfântului Pantelimon, metocul Centrului eparhial din Caransebeș și-a prăznuit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată, din încredințarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, de pr. Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Parohiei Glimboca. La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși, mulți dintre ei împărtășindu-se cu dumnezeieștile Taine.

La final, protopopul Liviu Drăgan a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit viața Sfântului Pantelimon și a subliniat importanța cinstirii de către credincioși a acestui sfânt taumaturg și făcător de minuni. Bucuria praznicului s-a încheiat prin agapa frățească oferită de părintele stareț Ioachim Rad tuturor credincioșilor prezenți.

Metocul cu hramul ‘Sfântul Pantelimon’ din Caransebeș se află în curs de amenajare, sub purtarea de grijă a părintelui stareț Ioachim Rad, urmând ca aici să se dezvolte o gospodărie pentru deservirea Centrului eparhial și a cantinei Seminarului Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente