Sfântul Onufrie, sărbătorit de copiii clujeni

Parohia ‘Nașterea Domnului’ din Cluj-Napoca, păstorită de pr. Nicolae Buda, a organizat, marți, 12 iunie, a VI-a ediție a concursului de cântece și poezii religioase ‘Micul Onufrie’.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania, de sărbătoarea Sfântului Onufrie cel Mare, 51 de elevi de la Școala ‘Constantin Brâncuși’ din clasele I-V au venit la biserică pentru a-l cinsti pe acest sfânt, cunoscut de ei din povestirea unei întâmplări minunate în care micul Onufrie este un model de bunătate, inocență și dăruire. Sub îndrumarea profesoarei de religie Daniela Necula și a învățătoarei Dana Apostoaie, elevii au pus în scenă povestea ‘Pâinea Sfântului Onufrie’ și au interpretat cântece și poezii religioase. Pr. Nicolae Buda le-a mulțumit copiilor și le-a vorbit despre importanța cinstirii sfinților, modele vii pentru noi.

În prezența directoarei Eugenia Marcu, a profesoarei Ana Maria Țibre și a credincioșilor, copiii au fost răsplătiți cu diplome, cu iconițe și cu micuțele pâini care amintesc de darul sfântului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…