Sfântul Nicolae – Ocrotitorul copiilor, Ediția a IV-a

Biserica Olari din București, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 și Centrul Social Educațional ADORNO au organizat evenimentul cultural – filantropic „Sfântul Nicolae – Ocrotitorul copiilor”, Ediția a IV-a, marți, 6 decembrie 2011, cu prilejul sărbătoririi Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul Centrului Social Educațional ADORNO și al Parohiei Olari. La această acțiune, au participat cca. 30 de copii din familia Bisericii Olari (din cadrul DGASPC și din parohie), după cum ne-a precizat părintele Mihai Iordache, preot slujitor la Biserica Olari.

După Sfânta Liturghie, într-o atmosferă de sărbătoare, a avut loc vernisarea unei expoziții cu vase de lut, realizate de cei mici în satul Olari (Hurezi, jud. Vâlcea), cu meșterul popular Gheorghe Țambrea, și pictate de aceștia sub îndrumarea doamnei prof. Ileana Paraschivoiu, de la Colegiul Național „Tudor Arghezi” din capitală și a doamnei Elena Pavelescu, artist emerit în arta ceramicii. Micile „opere de artă” create de copii au subiecte creștine, adică reprezentări ale Maicii Domnului, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Mc. Antipa, Episcopul Pergamului, Sf. M. Mc. Mercurie etc.) sau motive de artă tradițională românească.

La final, ca semn de prețuire și de recunoștință, pentru micile creții, dar și pentru celelalte frumoase realizări ale celor mici sub egida bisericii (dansuri populare, piese de teatru, ansamblu coral etc.), toți copiii prezenți în sfântul locaș au primit daruri din partea lui Moș Nicolae.

Fericirea micuților a adus un plus de semnificație duhovnicească marii sărbători pentru toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, care au înțeles încă o dată taina bucuriei darului și modelul blândeții și delicateții sfinților, concretizate în personalitatea Sf. Ierarh Nicolae, sfânt prezent, tocmai prin aceste frumoase trăsături, în toate marile Biserici Creștine: Biserica Ortodoxă, Biserica Romano – Catolică și Bisericile Protestante.

Biserica Olari din București prețuiește la loc de mare cinste, spre închinare, moaștele Sf. Mc. Antipa (sec. I), Episcopul Pergamului și ale Sf. M. Mc. Mercurie (sec. III), alături de Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, aduse în acest edificiu de patrimoniu național, în anul 1810.

Comentarii Facebook


Știri recente