Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor – manifestare cultural-artistică în prezența Patriarhului României

În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei a avut loc în această seară programul cultural-artistic intitulat „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, adresat elevilor bucureșteni din clasele I-VI, organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu parohiile din cuprinsul Protopopiatelor I, II și III Capitală, cu profesorii metodiști de Religie din București și cu sprijinul Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române. La acest eveniment important a fost prezent și Patriarhul României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În cadrul spectacolului, copii de la șase școli din toate sectoarele Capitalei, dar și copiii de la o școală cu deficiențe de auz au interpretat scenete, poezii și colinde.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un cuvânt de învățătură.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darurile mari pe care le oferă prin prezența copiilor și tinerilor în viața Bisericii. Ce trebuie să reținem în mod deosebit este faptul că și Sfântul Nicolae și Moș Crăciun reflectă iubirea milostivă a lui Dumnezeu Tatăl și această iubire este o revărsare a iubirii din Preasfânta Treime. Sfântul Nicolae a devenit cel mai popular dintre sfinți pentru că a îmbinat dărnicia cu smerenia. Sunt mulți oameni darnici, dar nu totalmente smeriți. Și această armonie între dărnicie și smerenie, între facerea de bine și lăsarea unui spațiu de apreciere din partea celui care este beneficiar este pedagogia Sfântului Nicolae”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit daruri atât copiilor de pe scenă, cât și celor din sală.

Comentarii Facebook


Știri recente