Sfântul Nicolae, așteptat cu cântece și poezii

În Aula Mare „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei a avut loc miercuri seara spectacolul pentru copii „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”. Evenimentul, care i-a bucurat pe cei mici, a reunit formații de elevi de la școli reprezentative din cele șase sectoare ale municipiului București.

Sub îndrumarea profesorilor metodiști de la disciplina religie și a profesorilor de muzică, copiii au recitat poezii, au cântat colinde și cântece, au pus în scenă mici piese de teatru religios, toate „în așteptarea moșului darnic”, informează „Ziarul Lumina”.

„Programul artistic pregătit de copii din timp a cuprins piese muzicale corale, recitarea de versuri religioase și punerea în scenă a unor piese de teatru și scenete legate de Sfântul Nicolae și de apropiata sărbătoare a Nașterii Domnului. La sfârșitul fiecărei reprezentații, membrii formațiilor au primit daruri, iar la finalul spectacolului, toți copiii din aula mare au primit pachețele cu daruri”, a spus părintele David Pestroiu, consilier de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La spectacol au participat copiii implicați în proiectul „Copiii solidari în fața suferinței”, care au participat la acțiuni filantropice, dar și beneficiari ai acestor manifestări ale dragostei, copiii de la Centrul de plasament „Cireșarii 2” din București. În total, peste 550 de copii au primit daruri. Elevii care au organizat spectacolul au fost de la Școala „Sfântul Nicolae” din sectorul 1, Școala „Alexandru Ioan Cuza” din sectorul 3, Școala „George Bacovia” din sectorul 4, Școala Nr. 62 din sectorul 2, Școala Nr. 280 din sectorul 5 și Școala Nr. 117 din sectorul 6. La eveniment au participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a rostit un cuvânt de binecuvântare, și preoți din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La final, Ion Hristodorescu, unul dintre sponsorii acestui eveniment, a primit diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei”. Spectacolul a fost organizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu protopopiatele I, II și III din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…