Sfântul Nicodim cinstit la Drobeta Turnu Severin

Zi de o importanță deosebită pentru credincioșii din Episcopia Severinului și Strehaiei, căci Biserica Ortodoxă a rânduit astăzi, 26 decembrie 2011, prăznuirea celui între sfinți Cuviosului Părinte Nicodim cel Sfințit de la Tismana, ocrotitorul întregii Eparhii. Astfel, în a doua zi de Crăciun, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin o ceremonie liturgică deosebită, în mijlocul credincioșilor aflându-se Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei care au oficiat Sfânta Liturghie înconjurați de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

„Suntem aici ca să-l cinstim pe Sf. Nicodim, pentru că el a întemeiat și sistematizat monahismul în Țara Românească, iar ucenicii sfântului au întemeiat vetre de sihăstrie în Banat și în Ardeal”, a precizat PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului

Referitor la Sfântul Nicodim, PS Părinte Nicodim,

Episcopul Severinului și Strehaiei a arătat că acesta este un sfânt care a trăit în părțile noastre, care s-a rugat aici, a privegheat și a reorganizat monahismul nostru românesc

„Slavă lui Dumnezeu pentru această zi, slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim împreună în această a doua zi de Crăciun când Biserica noastră îl prăznuiește pe Sf. Nicodim”, a mărturisit PS Părinte Gurie , Episcopul Devei și Hunedoarei, în cuvântul său după cum ne informează TRINITAS TV.

Un moment special pentru pulsul vieții bisericești autohtone l-a constituit adăugarea în rândul clerului a teologului Marian Ovidiu Mazilița, prin primirea hirotoniei întru diacon, pe seama Catedralei Episcopale, cu hramurile „Nașterea Domnului” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Tot astăzi s-a învrednicit de cinstea protodiaconatului și părintele Marian Alin Gigină, care a fost ridicat la rangul de arhidiacon, pentru meritele deosebite și truda depusă spre slava lui Dumnezeu.

Mâine, în Paraclisul Catedralei Episcopale din municipiu va sluji Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox al românilor din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente