Sfântul Nectarie, în procesiune pe Calea Sfinților

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina vor însoți moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou pe Calea Sfinților, procesiunea organizată în fiecare an pe Colina Bucuriei, și le vor sta alături în Catedrala Patriarhală din București, spre bucuria sutelor de mii de credincioși ce vor veni să li închine. Sfintele moaște vor sosi în Capitală în seara zilei de 23 octombrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina, care a răspuns cu dragoste evlaviei arătate Sfântului Nectarie de ortodocșii români.

Procesiunea Calea Sfinților

(Miercuri, 24 octombrie 2012)

â— La ora 11.30, vor porni două procesiuni

simultan:

Procesiunea cu racla purtând moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou va pleca de la Catedrala Patriarhală pe Bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Bucuriei.

Procesiunea cu racla purtând moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena va pleca de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou pe străzile Șerban Vodă și Bibescu Vodă până la baza dealului Colina Bucuriei.

â— La ora 12.15, cele două procesiuni se vor uni la baza dealului Colina Bucuriei pentru mo-mentul întâmpinării moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de către Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina.

După reunire, procesiunea astfel formată va continua până la podiumul din curtea Catedralei Pa-triarhale.

În timp ce pelerinii urcă pe Colina Bucuriei către Catedrala Patriarhală, se cântă troparele Sfântului Nectarie de la Eghina, al Cuviosului Dimitrie cel Nou și al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Troparul Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina (glasul I)

Pe cel născut în Silivria și ocrotitorul Eghinei, pe cel ce s-a arătat, în vremurile din urmă, prieten adevărat al virtuții, pe Sfântul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincioși ca pe un evlavios slujitor al lui Hristos, că izvorăște bogate vindecări celor ce cântă cu smerenie: Slavă lui Hristos, Celui ce te-a slăvit! Slavă Celui ce minunat te-a arătat! Slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!

â— La ora 12.30, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, clerul și pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cu acest prilej, se va oficia slujba specială pentru primirea moaștelor Sfântului Nectarie de la Eg-hina:

Binecuvântarea mică, rugăciunile începătoare, ectenia mare, troparul Sfântului Nectarie, Otpust, Po-lihroniu.

În încheierea slujbei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va rosti cuvântul de bun venit, urmat de răspunsul Înaltpreasfințitului Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina.

Apoi, raclele cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfi nților Împărați Constanti n și Elena, vor fi depuse sub baldachinul amenajat pe esplanada Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente