Sfântul Maslu și caravană medicală, în parohia Berteștii de Jos

La data de 1 noiembrie 2012, când Biserica Ortodoxă Română cinstește pe Sfinții Doctori fără de arginți, Cosma și Damian, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în parohia Berteștii de Jos, Protoieria Însurăței, județul Brăila a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu cu sobor de 7 preoți și organizată o caravană medicală, după cum informează edj.ro.

Pentru a spori evlavia bunilor credincioși din această parohie aflată la marginea eparhiei, Înaltpreasfinția Sa a adus în procesiune icoana și moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. După slujba Acatistului Sf. Nectarie, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoți din administrația eparhială și din parohiile învecinate.

Între credincioșii participanți s-au numărat peste 40 de copii, elevi și preșcolari ai unității de învățământ din localitate, majoritatea implicați activ în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. Toți s-au închinat la icoana cu moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul, după care au fost unși cu untedelemn sfințit de către Înaltpreasfinția Sa, care le-a oferit și câte o iconiță cu chipul sfântului.

„După ce poporul a mers la Sf. Nectarie, a subliniat Înaltpreasfinția Sa, și Sf. Nectarie a mers în parohia de la marginea eparhiei, Berteștii de Jos. Este o comunitate unde creștinii încearcă să țină ritmul în ciuda dificultăților economice și a celor de zi cu zi, dar care astăzi au arătat speranță prin participarea la Taina Sfântului Maslu.

În același timp, lucrarea pastorală, vrednicia și hărnicia preotului Aurel Coman, parohul de aici s-a unit cu prezența preoților colegi din zonă, cu entuziasmul copiilor și tinerilor din programele parohiale dar și cu prezența medicilor trupești care s-au unit la rândul lor cu Doctorul sufletelor și trupurilor noastre, Hristos Domnul asistat de Sfântul Nectarie pentru a pregăti luna noiembrie, luna apostolatului Sfântului Andrei din comunitățile mici către comunitățile care trebuie să crească în Hristos Domnul, în sănătate, în pace și în bucurie!”.

La final au fost împărțite pachete cu alimente și dulciuri.

După ce au primit vindecare sufletească prin Taină și cuvânt, credincioșii au fost invitați în caravană medicală organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Centrul Medical „Irina” din municipiul Galați. Medicii voluntari au oferit consultații gratuite tuturor persoanelor aflate în situații materiale și financiare precare.

Comentarii Facebook


Știri recente