Sfântul Maslu la parohia din Firenze

Cu binecuvântarea Domnului, la parohia Firenze din Protoieria Toscana, vineri, 14 Decembrie 2012, orele 16.30 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Alături de cei patru preoți slujitori: Pr. Protopop Liviu Marina Octavian – parohia Lucca, Pr. Ciprian Calfa – parohia Livorno, Pr. Viorel Matei – parohia San Giovanni Valdarno și Pr. paroh Ionut Coman, s-au rugat împreună și credincioși din Provincia Firenze dar și din Prato.

Cuvântarea frumoasă de la sfârșitul slujbei a fost ținută de părintele Matei Viorel de la parohia San Giovanni Valdarno, potrivit episcopiai-italiei.it.

Binecuvântata rugăciune s-a încheiat cu o agapă frățească de post – preoți și credincioși împreună – pregătită cu mult drag de doamnele parohiei noastre, alături de doamna preoteasă Lucia Coman.

Taina Sfântului Maslu a fost instituită de Însuși Domnul Iisus Hristos prin lucrarea Sa mântuitoare asupra neamului omenesc, vindecând pe cei suferinzi și bolnavi sufletește și trupește, împletind propovăduirea Evangheliei cu tămăduirile pe care permanent le săvârșea. Fiind izvorul vieții și al sănătății, oamenii Îl căutau și Îl doreau. Și întrucât trăiau mai mult sub imperativele vieții trupești, se arătau adeseori entuziasmați de minunile săvârșite asupra lor, deși Mântuitorul vrea ca ei să culeagă atât roadele trupești, cât și cele sufletești. Mântuitorul le-a împărtășit Sfinților Apostoli și ucenicilor care Îl însoțeau darul tămăduirilor chiar în timpul activității Sale, pentru a le întări și mai mult autoritatea. În această împrejurare, Domnul li s-a adresat acestora prin cuvintele: „Mergând, propovăduiți, zicând: S-a apropiat Împărăția cerurilor. Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, pe demoni scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați” (Matei 10, 7, 8; Luca 10, 8, 9). Tot în acest sens, Sfântul Evanghelist Luca prezintă și sensul terapeutic al lucrărilor, exprimat în bucuria negrăită a ucenicilor întorși din misiune: „Doamne, și demonii ni se supun în numele Tău” (Luca 10, 17), la care Domnul le-a răspuns: „Nu vă mirați de aceasta că duhurile vi se pleacă, ci bucurați-vă că numele vostru este scris în ceruri” (Luca 10, 20).

Comentarii Facebook


Știri recente