Sfântul Maslu la Mănăstirile Arhiepiscopiei Bucureștilor

Credincioșii din Arhiepiscopia Bucureștilor pot participa în această perioadă a Postului Mare, la mai multe mănăstiri din eparhie, la Taina Sfântului Maslu de obște. Prima slujbă va fi oficiată miercuri, la Mănăstirea Christiana din Capitală, după Vecernie. Vor participa toți stareții așezămintelor din Eparhie.

„La această slujbă a Sfântului Maslu vor fi aduse și moaștele a doi sfinți taumaturgi, doi sfinți făcători de minuni, ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina care vor fi aduse de la Mănăstirea Radu Vodă și ale Sfântului Mare Mucenic Pantelimon. Acestea din urmă vor fi aduse de la Mănăstirea Căldărușani”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Eclesiarhul Catedralei Patriarhale.

Taina Sfântului Maslu va fi oficiată și la alte mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștilor, acolo unde funcționează și așezăminte pentru îngrijirea bolnavilor sau vârstnicilor.

„În ziua de vineri, 9 martie 2012, în ziua pomenirii Sfinților 40 de mucenici, după săvârșirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite, la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova va avea loc, de asemenea, săvârșirea Sfântului Maslu de obște. Și la mănăstirea Ghighiu ca și la mănăstirea Christiana vor fi duse pentru închinarea monahilor, a monahiilor și a credincioșilor care vor fi prezenți moaștele celor doi sfinți făcători de minuni. Rânduiala Sfântului Maslu va fi săvârșită la Mănăstirea Pasărea unde este un cămin pentru călugărițe și pentru bătrâne, un cămin care funcționează pe lângă mănăstirea Pasărea, dar sfânta taină va fi săvârșită și la Mănăstirile Zamfira și Suzana de pe Valea Teleajenului”, a mai menționat Arhim. Timotei Aioanei.

Taina Sfântului Maslu este oficiată, în perioada Postului, în toate parohiile Patriarhiei Române și, în special, în așezăminte sociale și spitale. Până la praznicul Învierii Domnului, Taina Sfântului Maslu va fi oficiată și la Catedrala patriarhală, în fiecare vineri, după Liturghia Darurilor înainte sfințite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…