Sfântul Maslu în Parohia Neudorf, Lipova

Taina Sfântului Maslu la Biserica parohială Neudorf, cu hramul ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’, ridicată în anul 1991, a fost oficiată duminică, 24 iulie, de un sobor de șapte preoți, condus de pr. paroh Dumitru Popa, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Soborul de preoți invitați a fost format din pr. Ioan Jidoi, de la Parohia Radna, pr. Gheorghe Dehelean, de la Parohia Lipova-Băi, pr. Vasilică Jivănescu, de la Parohia Șoimoș, pr. Cosmin Balint, de la Parohia Bătuța, pr. Aurel Blidaru, de la Parohia Țela, și pr. Stelian Covăsânțan, de la Parohia Cladova.

Pr. Jidoi Ioan a ținut un cuvânt de învățătură în care, pornind de la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie și de la Taina Sfântului Maslu, a evidențiat faptul că Hristos, doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, este cel care vindecă neputințele noastre, ale tuturor. ‘Plecând de la cuvintele Sfântului Ciprian al Cartaginei, putem spune că în chip nevăzut și miraculos, Dumnezeu tămăduiește orice boală arătându-și taina cea dumnezeiască ce a lăsat-o mai apoi Bisericii Sale pentru toți credincioșii’. ‘Taina Maslului vine în întâmpinarea trupului și a sufletului nostru, pentru ca sufletul să primească tămăduire de păcate, iar trupul, vindecare de orice boală, pentru ca în chip unic cele două, trupul și sufletul, să slăvească pe Dumnezeu’, a spus părintele Jidoi. ‘Sfântul Ilie devine dimpreună cu noi mărturisitor al voii lui Dumnezeu (Iahve) și rugător pentru mântuirea și îndreptarea poporului drept-credincios’, a mai spus părintele Jidoi.

La sfârșit, preoții slujitori, împreună cu enoriașii, i-au cântat ‘La mulți ani!’ păstorului de la Parohia Neudorf, căci, pe lângă hramul bisericii, de Sfântul Ilie a fost și ziua onomastică a preotului paroh și a fiului său.

Comentarii Facebook


Știri recente