Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat sărbătorit la Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă l-a pomenit astăzi, 8 februarie, pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat, soldat în armata împăratului roman Liciniu, martirizat la începutul secolului al IV-lea. Un fragment din cinstitele sale moaște se află la Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, unde credincioșii au venit să se închine și să participe la Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„Despre Sfântul Teodor Stratilat se poate vorbi mult mai mult, dar ceea ce ne bucură pe noi, slujitorii din Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea este faptul că avem o parte din sfintele sale moaște, mai precis, avem antebrațul de la una din mâini. Moaștele, în totalitatea lor, se află la Torino, în Italia, duse acolo în anul 1960 de la Constantinopol”, a spus părintele consilier Ioan Predescu, Ecleziarhul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea.

Deși a fost zi de lucru, vâlcenii au venit în număr mare la Catedrală pentru a se închina la sfintele moaște.

Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea mai adăpostește și moaștele Sfinților Mucenici Mercurie și Carp Episcopul și cele ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente