Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat cinstit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea se află în sărbătoare, deoarece pe lângă moaștele sfinților mucenici Mercurie și Carp Episcopul, aici se află la loc de cinste și un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Teodor Stratilat, spre închinarea tuturor pelerinilor și credincioșilor, care pășesc pragul acestui sfânt lăcaș de cult, informează site-ul arhiram.ro.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită astăzi, 8 februarie 2012, de către părintele eclesiarh protos. Sebastian Mihalcea împreună cu un sobor de preoți și diaconi ai Catedralei. Aseară în Catedrala Arhiepiscopală s-a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia și Acatistul Sfântului Mucenic Teodor Stratilat.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Părintele Constantin Olariu, slujitor al Catedralei Arhiepiscopale, a vorbit despre viața și martiriul acestui Mare Mucenic al Domnului Hristos.

După slujbă a fost săvârșit un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii sfânului așezământ.

La sărbătoare au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea, care s-au închinat la sfintele moaște așezate în catedrală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…