Sfântul Mare Mucenic Pantelimon sărbătorit în localitatea Zimbru, județul Arad

Credincioșii din Zimbru, comuna Gurahonț, jud. Arad, au sărbătorit vineri, 27 iulie 2012, pe ocrotitorul dispensarului medical din localitate, Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Demersurile pentru înființarea unității medicale din Zimbru au luat ființă la inițiativa Patriarhiei Române, din cauza inundațiilor ce au afectat credincioșii din această zonă în urmă cu 12 ani. Lucrările au fost finalizate în primele luni ale anului 2003, costurile fiind suportate în întregime de Patriarhia Română. La acestea s-a adăugat și achiziționarea unei autosanitare din donația Alpha Bank, pentru cazurile grave, care necesită transportul de urgență la cel mai apropiat spital.

În ziua de 17 martie 2003, după săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială, doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Ciprian și Preasfințitul Părinte Timotei, alături de clericii Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, de preoți de la Centrul eparhial arădean și în prezența credincioșilor din cele patru sate, au sfințit și dat spre folos obștesc Dispensarul ‘Sfântul Mare Mucenic Pantelimon’ Zimbru.

Asigurarea serviciilor medicale revine în grija doamnei Ana Halic, medic de familie, și a doamnei asistente Adina Lușcă, preoteasa din sat, care zi de zi veghează la sănătatea semenilor, la alinarea suferințelor lor. Prin grija sectorului de specialitate al Arhiepiscopiei Aradului se asigură periodic medicamente care se distribuie gratuit tuturor copiilor, vârstnicilor, persoanelor fără venit sau celor cu venituri reduse, anual beneficiind de asemenea servicii peste 700 de bolnavi.

La ceas de pomenire a Sfântului Pantelimon, ocrotitorul dispensarului din Zimbru, toți beneficiarii acestui așezământ înalță rugăciune pentru cei care au contribuit la împlinirea acestui vis al localnicilor, nădăjduind în mai bine.

Comentarii Facebook


Știri recente