Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, ocrotitorul Dispensarului parohiei Zimbru din Arhiepiscopia Aradului

În urmă cu șapte ani credincioșii parohiei Zimbru, Protopopiatul Sebiș, au avut bucuria primirii unui dar de mare preț din partea Sfântului Tămăduitor Pantelimon, prin mijlocirea Patriarhiei Române și a Alpha Bank și anume Dispensarul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, informează părintele Mircea Bupte.

În cea mai mare parte, populația satelor Zimbru, Valea Mare, Dulcele și Brusturescu este una îmbătrânită, motiv pentru care drumul până la cea mai apropiată unitate medicală este tot mai greu. Astfel s-a ivit prilejul amenajării, prin recomandarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, a unui spațiu în care să se îmbine grija față de tratarea bolilor trupești, în același timp cu cea pentru dobândirea liniștii și păcii sufletești. În acest fel, părintele paroh Ciprian Lușcă și doamna preoteasă Adina Lușcă – asistent medical, împreună cu doamna doctor Ana Halic, sunt alături prin acest centru medico-social de semenii lor.

Cu ocazia pomenirii Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, credincioșii parohiei Zimbru aduc mulțumiri Sfântului, ales ca și ocrotitor spiritual al Dispensarului.

Comentarii Facebook


Știri recente