Sfântul Mare Mucenic Mercurie sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Mercurie și a Sfintei Mucenițe Ecaterina, astăzi, 25 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către soborul Catedralei Arhiepiscopale, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii și Acatistul „Sfântului Mare Mucenic Mercurie”, în seara zilei de 24 noiembrie, iar astăzi a continuat cu Utrenia și cu Sfânta Liturghie.

La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit și cuvânt de învățătură în care a prezentat viața și martiriul Sfinților Mucenici Mercurie și Ecaterina, prăznuiți astăzi și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

„Sfântul Mare Mucenic Mercurie a fost într-o situație socială înaltă provenind din părinți creștini, însă mărturiseau pe Hristos mai mult pe ascuns. A fost avansat în gradele militare, încât a ajuns chiar general. Având această funcție nu a putut rezista batjocoririlor și tuturor blasfemiilor aruncate de păgâni împotriva creștinilor. De aceea, refuză să se închine la idoli și îl mărturisește pe Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Mercurie au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente