Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în cinstirea credincioșilor tulceni

Prăznuit în anotimpul bogat al toamnei târzii, la 26 octombrie, Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir se bucură de o cinstire deosebită în Biserica Ortodoxă, fiind unul dintre sfinții iubiți de credincioși și considerat a încheia lucrările agricole de peste an în așteptartea iernii ce se apropie.

În județul Tulcea, Sfântul Dimitrie se bucură de o cinstire aleasă, un număr de 17 biserici avându-l ca ocrotitor, informează www.episcopiatulcii.ro. Astfel bisericile din: Beștepe, Caraorman, Gorgova, Nufăru, Tudor Vladimirescu, Babadag I, Camena, Sălcioara, Slava Rusă, Topolog II, Zebil, Izvoarele, Jijila I, Luncavița, Hamcearca și din cartierul tulcean C5 sunt puse sub patronajul spiritual al acestui mare apărător al credinței și povățuitor al creștinilor pe calea sfințeniei, a curajului și a săvârșirii binelui.

Duminică 25 octombrie a.c. credincioșii din parohia Jijila I, ce are ca hram pe Sfântul Dimitrie vor trăi bucuria duhovnicească prilejuită de slujirea Sfintei Liturghii arhierești de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii urmată de sfințirea noi clopotnițe din curtea sfântului Locaș.

Seara Vecernia arhierească cu Litia va bucura inimile enoriașilor de la biserica Sfântul Dimitrie din municipiul Tulcea, urmând ca în însăși ziua praznicului credincioșii români și greci din parohia Izvoarele să se afle împreună în locașul lor de închinare afierosit Sfântului Dimitrie cu prilejul Sfintei Liturghii arhierești oficiate aici de Întâistătătorul Eparhiei Tulcii.

Și în celelalte sfinte locașuri ce-l au ca patron pe Sfântul Dimitrie, sfintele slujbe de hram vor avea darul de a revărsa bucurie și binecuvântare de la Dumnezeu în sufletele credincioșilor care-l cinstesc pe acest erou al credinței, povățuitor al tinerilor și ocrotitor al lumii creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente