Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, cinstit în țară și străinătate

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește astăzi, 15 septembrie, pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului, informează „Ziarul Lumina”.

În mai multe biserici române din țară și din străinătate s-a săvârșit aseară slujba Vecerniei, Litiei și Acatistul sfântului ocrotitor, iar astăzi este oficiată Sfânta Liturghie. Mare sărbătoare este la Catedrala mitropolitană din Timișoara, unde sunt moaștele sfântului. Aseară a fost oficiată Vecernia unită cu Litia, apoi a avut loc procesiunea cu moaștele sfântului în jurul catedralei. Racla cu sfintele moaște a fost depusă pe soleea din fața Sfântului Altar, unde va sta până în seara zilei de 16 septembrie. Astăzi au fost oficiate slujba Utreniei, Sfântul Maslu și apoi Sfânta Liturghie arhierească.

În această seară este oficiată slujba Vecerniei, apoi corul catedralei susține un concert de cântări religioase.

Joi, 16 septembrie, se va oficia Sfânta Liturghie, iar seara va avea loc Acatistul Sfântului Iosif cel Nou, după care racla cu sfintele moaște va fi depusă la locul obișnuit din incinta catedralei.

Hram este și la Biserica Albă din centrul municipiului Reșița, fiind singura din județul Caraș-Severin care are acest hram. Aseară au fost săvârșite slujba Vecerniei și cea a Litiei, precum și cea a Acatistului, iar astăzi este oficiată Sfânta Liturghie. ‘Biserica noastră este în renovare, și ne-am fi dorit ca până la sărbătoarea Sfântului Iosif să finalizăm lucrările. Însă probabil va mai dura un pic, dar sperăm să ne bucurăm și de prezența Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, atunci când vom face slujba de sfințire’, a spus părintele Nicolae Mirișan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…