Sfântul Ioan Iacob, serbat la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

Biserica ‘Sfântul Ioan Iacob’ a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț își serbează duminică, 5 august, hramul. Sâmbătă, 4 august, de la ora 18:00, se va sluji Privegherea în cinstea Sfântului Ioan Iacob.

‘În cadrul slujbei de Priveghere, credincioșii își găsesc liniștea sufletească. Aceasta pentru că Sfântul Ioan Iacob este rugător, el trăind retras de lume. Rugăciunea plină de pace și de bucurie este una din laturile Sfântului Ioan Iacob. Ea se transmite celor care participă la Privegherea închinată Sfântului Ioan Iacob. În ultimii ani am văzut cum credincioșii caută să se adape din atmosfera duhovnicească, din liniștea și pacea rugăciunii Sfântului Ioan Iacob’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț.

Duminică, 5 august, de la ora 6:00, va începe Aghezma mică, care va fi urmată de Taina Sfântului Maslu și de Acatistul Sfântului Ioan Iacob. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

‘Ziua pomenirii Sfântului Ioan Iacob de la Mănăstirea Neamț este una din sărbătorile însemnate pentru credincioșii care îi iubesc pe sfinții Bisericii noastre. Credincioșii români din țară și străinătate sunt așteptați să participe la slujbele oficiate în cinstea Sfântului Ioan Iacob. Este al 18-lea an de când îl sărbătorim pe Sfântul Ioan Iacob la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț. În anul 1994, pe 5 august, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a sfințit locul pe care s-a ridicat biserica destinată pentru primirea moaștelor întregi ale Sfântului Ioan Iacob. Lăcașul de închinăciune din curtea seminarului nemțean este ‘o casă nouă’, după cum spunea Preafericitul Părinte Daniel, pe care o pregătim pentru Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Îl așteptăm cu multă dragoste pe Înalt Preasfințitul Teofan, care va veni la hramul seminarului alături de alți ierarhi ai Bisericii noastre’, a mai spus pr. prof. Ioan Mihoc.

Comentarii Facebook


Știri recente