Sfântul Ioan Iacob sărbătorit în localitatea natală: Crăiniceni

Sfântul Ioan Iacob va fi cinstit și la Crăiniceni, localitatea sa natală. Aici, sunt programate pentru mâine, 5 august 2011, manifestări speciale la biserica din localitate, precum și la casa unde s-a născut Sfântul Ioan Iacob.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Constantin Pânzariu, protopop de Darabani: „După Sfânta Liturghie va avea loc un pelerinaj de la biserica parohială la casa Sfântului. Această procesiune religioasă o facem în fiecare an în satul Crăiniceni în ziua de 5 august de la orele prânzului. Se va oficia slujba de sfințire a apei celei mici, se va citi acatistul și la final se vor rosti rugăciuni pentru pomenirea celor adormiți de familia sfântului”.

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț s-a născut, pe 23 iulie 1913, în satul Crăiniceni. A intrat în obștea Mănăstirii Neamț, în anul 1933, unde a primit numele de Ioan. În 1953 s-a retras în peștera „Chilia Sfintei Ana” din pustiul Hozevei, în apropierea orașului Ierihon. Acolo a locuit până în vara anului 1960, când a trecut la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente