Sfântul Ioan Iacob: Sărbătoarea Seminarului Teologic din Dorohoi

La Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi încep mâine, 4 august 2011, evenimentele prilejuite de hramul instituției – Sfântul Ioan Iacob Hozevitul – sărbătorit în fiecare an la data de 5 august.

Pe lângă slujbele ce vor fi oficiate la capela instituției, anul acesta va avea loc și o sesiune de comunicări științifice despre viața și opera Sfântului Ioan Iacob. Programul include, de asemenea, un concert de muzică religioasă, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„În preambulul acestei sărbători vom săvârși joi, la ora 09:00 un maslu de obște cu preoții din oraș și din împrejurimi absolvenți ai Seminarului din Dorohoi, urmat de o prezentare de referate privind viața sfântului. Seara, de la ora 17:00 se va oficia Vecernia Mare în sobor. Vineri se va oficia la ora 07:30 Slujba Utreniei, la ora 08:45 Acatistul Sfântului Ioan Iacob, la 09:30 Sfânta Liturghie în sobor, la orele 11:00 va fi un mic concert susținut de corul Haris, apoi la ora 11:15 se va oficia pomenirea ctitorilor”, a spus Părintele profesor Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

Comentarii Facebook


Știri recente