Sfântul Ioan Iacob, ocrotitorul Parohiei Valea Gârbăului din Florești, județul Cluj

Sfântul Ioan Iacob a fost sărbătorit, astăzi, 5 august 2011, pentru prima dată în Parohia Valea Gârbăului, din localitatea clujeană Florești, informează Radio TRINITAS.

În mijlocul credincioșilor s-a aflat și Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, care a sfințit clopotnița și altarul de vară, după care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe cei prezenți să învețe de la Sfântul Ioan Iacob dorul după Dumnezeu.

Parohia Valea Gârbăului a fost înființată, în urmă cu o lună, în locul unei filii a parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești, prilej cu care l-a primit drept ocrotitor pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob. În prezent, biserica parohială este în construcție.

Până la finalizarea ei a fost amenajat un paraclis la parterul unui bloc, precum și un altar de vară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…