Sfântul Ioan Gură de Aur sărbătorit la Drobeta Turnu Severin

Credincioșii din municipiul Drobeta Turnu Severin au avut parte duminică, 13 noiembrie 2011, de o mare bucurie duhovnicească, prilejuită de serbarea Sf. Ioan Gură de Aur. Încă de dimineață, biserica de pe Calea Târgu Jiului, al cărei ocrotitor a fost prăznuit, s-a umplut de mulțimea sufletelor care au venit să înalțe rugăciune sfântului Ioan Gură de Aur.

Cu această ocazie, după cum ne informează Cătălin Cernătescu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către părintele paroh Adrian Căpitănescu, împreună cu un sobor de preoți. Răspunsurile la strană au fost date de către grupul psaltic al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Slujba Parastasului pentru mântuirea și iertarea păcatelor tuturor celor mutați la Domnul, părinți și frați creștini.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte Adrian Căpitănescu a evidențiat actualitatea învățăturilor și scrierilor Sf. Ioan, cel numit Hrisostom sau Gură de Aur, care pătrund în inimile credincioșilor ca un ecou în eternitate.

Comentarii Facebook


Știri recente