Sfântul Ioan Gură de Aur, ocrotitor al teologilor ortodocși

Alături de Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Ioan Gură de Aur este ocrotitorul instituțiilor de învățământ teologic ortodox din toată lumea. Un fragment din cinstitele sale moaște se află și la Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, informează TRINITAS TV.

„În anul 1997 Cardinalul Florentei, Silvano Piovanelli face această bucurie Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist și oferă un fragment din mandibula Sfântului Ioan Gură de Aur și aceste sfinte moaște sunt depuse în Palatul Patriarhal. După 10 ani Preafericitul Părinte Patriarh Daniel face o bucurie Paraclisului Facultății de Teologie și ne oferă spre păstrare moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur până când va fi finalizată Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus părintele Adrian Niță, preot spiritual la Biserica Sfânta Ecaterina.

La Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București va fi oficiată, în ziua de pomenire a Sfântului, Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente