Sfântul Ioan Gură de Aur cinstit la Slobozia

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat Marți, 13 noiembrie 2012, veșminte de sărbătoare, prăznuindu-și patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a participat la Sfânta Liturghie oficiată de către preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, înconjurat de părinți consilieri, profesori, preoți și diaconi, potrivit sf-esc.ro.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, membrii Corului Seminarului au adus bucurie participanților pregătind un moment artistic, interpretând cântece din repertoriul bisericesc, potrivit sf-esc.ro. Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele profesor Ovidiu Dincă, iar doi elevii Petrică Dinică și Cătălin Ciupag din clasa a XII-a au susținut referatele: Vindecare și reînnoire – Taina Sfântului Maslu, lucrarea iubirii dumnezeiești și Sfântul Ioan Gură de Aur model de viață și călăuză în credință.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Gură de Aur – modelul de viață pentru elevii seminariști și pentru preoții începutului de secol XXI. Cunoașterea vieții sale, a operei sale ne ajută să găsim răspunsuri pentru multele probleme pe care viața de zi cu zi le ridică înaintea noastră, a spus Preasfinția Sa.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a felicitat corpul profesoral și elevii Seminarului Teologic pentru misiunea educativă pe care o săvârșesc și le-a urat spor în urcușul spiritual pe care îl împlinesc, apoi a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopie celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente