Sfântul Ioan Botezătorul prăznuit la Caransebeș

Sărbătoare a fost, sâmbăta aceasta, și pentru biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, chiriarhul locului, a oficiat aici Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și județene precum și a unui mare număr de credincioși, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a precizat că „Sfântul Ioan Botezătorul ocrotește și această biserică necropolă care a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar astăzi este o înfloritoare parohie care dezvoltă în jurul ei multiple activități social-filantropice”.

Biserica monument istoric „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș a fost construită în anul 1780, iar pe soleea sfântului lăcaș își doarme somnul de veci, vrednicul de pomenire episcop Ioan Popasu, primul episcop ortodox român al Caransebeșului. În lăcașul de cult este înmormântat și episcopul Emilian Birdaș, primul ierarh al Episcopiei Caransebeșului, după reînființarea eparhiei în anul 1994.

Parohia dezvoltă multiple activități social-filantropice, dar și parteneriate cu grădinițele din zonă.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului a oferit doamnei Monica Iacobescu, președintele Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș, ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” pentru mireni, în semn de recunoștință pentru activitatea social-filantropică depusă în cadrul parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…