Sfântul Ignatie Teoforul cinstit la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Sfântul Ignatie Teoforul a fost sărbătorit astăzi, 20 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, unde se află o parte din moaștele sale. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Sute de credincioși, precum și un număr impresionant de copii și elevi, participanți la proiectele naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!” s-au rugat și s-au închinat la moaștele Sfântului Ignatie.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Dunării de Jos a evidențiat rolul pe care l-a avut Sfântul Ignatie „purtătorul de Dumnezeu” în formularea dreptei învățături. Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre rolul ierarhului în Biserică și l-a arătat pe Sfântul Ignatie drept exemplu de viață închinată slujirii și împlinirii poruncilor Mîntuitorului.

‘Sărbătorim astăzi pe Sfântul Ignatie Teoforul, „purtătorul de Dumnezeu”, cu bucuria de a fi beneficiarii a unui fragment din sfintele sale moaște în racla Sfintei Catedrale. Pentru aceasta, dimineață au venit mulți liceeni, elevi de la școlile din Galați pentru că este ziua închinată copiilor și tinerilor pe care îi preferă Mântuitorul în Evanghelia Sa când a întrebat cine este cel mai mare, arătând că acesta este cel cu inimă de copil. De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii am pomenit și pe noii sfinți introduși în calendarul Bisericii Ortodoxe, a Patriarhiei Ecumenice și a Greciei, la 20 decembrie 2009, în localitatea Veria din Grecia, unde ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am semnat Tomosul de canonizare a familiei Sfântului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului’, după cum a declarat, la final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian pentru Radio TRINITAS.

La sărbătoarea Sfântului Ignatie, cele câteva sute de copii și tineri gălățeni, însoțiți de profesorii lor de religie, au intonat colinde în cinstea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și s-au spovedit și împărtășit cu Sfintele Taine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, toți tinerii și copii au primit ca daruri iconițe cu Nașterea Domnului și dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente