Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, cinstit în Biserica Ortodoxă

În fiecare an, la 12 decembrie, creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. A trăit în secolele III -IV, în timpul împăratului Constantin cel Mare, fiind de neam din Cipru.

Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului a oferit mai multe informații despre persoana sfântului ierarh: „Sfântul Spiridon a fost un om simplu, păstor de oi, om căsătorit, a avut și o fetiță pe care o chema Irina. După moartea soției a ajuns episcop însă și-a păstrat simplitatea”.

„Sfântul Spiridon este cunoscut în tradiția creștină ca un mare făcător de minuni. Deși om simplu a participat la Sinodul I Ecumenic și într-o manieră foarte plastic a dovedit faptul că cele trei persoane treimice sunt egale, prin acel exemplu celebru când a strâns cărămida în mână și din mâna lui o flacără s-a înălțat la cer, apa a căzut pe pământ, iar lutul i-a rămas în mână”, a mai spus Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Sfântul Spiridon a trecut la Domnul în anul 348. Printre lăcașurile de cult care păstrează părticele din moaștele sale se află Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon-Nou”, Paraclis Patriarhal și Biserica „Sfântul Spiridon-Vechi” din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente